sv__0013_laag-6

Bram Voets (1977). Uit de juiste verhouding van vader en moeder geboren en sindsdien gepassioneerd door passie! Passie en bezieling zijn, in mijn ogen, de twee dingen die mij tot nu toe gebracht hebben waar ik nu sta in het leven.
Ik ben vader, partner, kwajongen, vriend, ervaringsdeskundige in verschillende soorten zwarte sneeuw, I.V. therapeut, …

Ik ben een denker, een dromer, een doener! Ik heb de natuur nodig, zoals eigenlijk iedereen. Me uitleven, mijn stappen zetten, ruimte maken voor gedachten en dromen, symbolen opzoeken waar ik me goed bij voel, verdriet en blijdschap delen, het kan allemaal als ik buiten ben …
De bossen, de velden, de wildernis, in al hun aspecten, geven mij zoveel inspiratie om mijn leven te leven op een manier waar ik mij goed bij voel.

sv__0012_laag-7

Ik heb nooit de bewuste intentie gehad om psychotherapeut te worden. Tot het moment dat ik besloot om zelf in therapie te gaan. In het begin heel pijnlijk en eng omdat ik niet wist wat ik van mezelf zou tegenkomen. Maar toen ik begon te merken dat ik er wel degelijk levend uit zou komen, werd het genieten, mijn batterij opladen, opruimen in mijn leven, kijken naar de zaken die ik het liefst zo ver mogelijk weg wilde stoppen en ontkennen, …een heel andere vorm van avontuur dan dat ik gewend was.

Dat was ook het moment, een aantal jaren geleden, dat ik besloot het engagement met mezelf aan te gaan om mijn ervaring te gaan kaderen en opleidingen te gaan volgen, zodat ik er iets mee kon doen naar anderen toe. Ik vond het anders zonde om de ervaring gewoon voorbij te laten gaan en hem niet te gebruiken om mensen te ondersteunen.


sv__0014_laag-5

Je kunt de wonden van een ander alleen maar genezen als je er zelf ook enkele hebt.

C.G. Jungblaadjes

sv__0010_laag-9

Een opleiding Orthopedagogie was de springplank om verder door te gaan met een vierjarige therapeuten opleiding aan de Educatieve Academie vzw* in Berchem, Antwerpen. Een opleiding tot I.V. therapeut, therapeut in de Interactionele Vormgeving.

* Educatieve Academie wordt erkend door de VIT (Vereniging voor Integraal Therapeuten). Educatieve Academie is lid van EAP (European Association of Psychotherapists) en ABP/BVP (Belgische Vereniging voor Psychotherapie).
Educatieve Academie is full member van EAIP (European Association for Integrative Psychotherapy)

 

Stapvoets